• +40 774 538 004
  • Covasna, Ozunca Bai, nr. 1

Blog

Băile Tușnad și izvoarele miraculoase din inima pădurii

March 14, 2021 By Blog Comments Off

La mică distanță de Conacul Negoiță se află Băile Tușnad, o stațiune balneo-climaterică superbă, situată exact în centrul unei păduri de brazi seculari. Această localitate s-a remarcat de-a lungul timpului prin frumusețea naturală a peisajelor, prin aerul curat și prin izvoarele terapeutice. La Băile Tușnad izvorăsc unele dintre cele mai miraculoase ape din Europa, cunoscute în întreaga țară și chiar și dincolo de granițe pentru proprietățile lor curative.

Denumită si “Perla Ardealului” sau „Mica Elvetie”, aceasta stațiune montană se află pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în superbul defileu al Oltului. Oamenii vin aici din toata țara, atrași de miracolul izvoarelor termale ca de o promisiune a tinereții fără bătrânețe.

Descoperirea izvoarelor și începuturile stațiunii

Paradoxal, deși este un loc foarte popular, recunoscut pentru aerul curat, bogat în aerosoli și în ioni negativi și pentru izvoarele cu proprietăți curative, aici locuiesc un număr foarte restrâns de rezidenți și este chiar orașul cu cel mai mic număr de locuitori din România!

Povestea acestei stațiuni își are originea în anul 1842 când vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban a făcut ca locul să devină un punct de atracție pentru oameni din toata țară și a revelat efectul terapeutic al apelor minerale. Vestea s-a răspândit rapid prin viu grai până când locurile acestea au devenit un fel de legendă. Fascinați de beneficiile curative ale izvoarelor, mulți oameni s-au mutat în zona și au pus bazele unei zone populare și înfloritoare. Minunea nu a durat mult, aripile dezvoltării sunt frânte și stațiunea este distrusă prin incendiere în timpul revoluției din anul 1849. Însă, la fel ca pasărea Phoenix, totul este reconstruit din temelii în 1852, iar în anul 1968, Băile Tușnad este declarat oraș turistic. Astăzi, stațiunea pune la dispoziția turiștilor o pârtie de schi amenajată pentru iubitorii sporturilor de iarnă, iar din 2013 a fost construit un Centru Wellness cu apă termală.

Stațiunea vindecării și a relaxării

Primele obiective turistice din Baile Tușnad au fost chiar izvoarele sale tămăduitoare. Stațiunea are 44 de izvoare naturale atestate istoric încă din secolul al XIII-lea. Fiecare izvor are indicații terapeutice specifice și poate trata diverse afecțiuni. În prezent, sunt exploatate doar șase izvoare, cele mai populare printre vizitatori fiind Ileana, Apor, Mikes și Stănescu.

Prezența emanaţiilor de dioxid de carbon din apropierea izvorului Stănescu au înlesnit practicarea tratamentelor terapeutice și au creat bazele prin care Băile Tușnad să se contureze ca una dintre cele mai populare stațiuni balneo -climaterice din țară. Prima baza de tratament din stațiune a fost deschisă turiștilor în 1890 și este și astăzi locul unde persoane cu afecțiuni cardiovasculare, reumatismale, oboseala cronică sau boli de piele efectuează împachetări cu parafină, băi galvanice, băi carbogazoase calde, tratamente cu parafină, hidroterapii și fizioterapii, gimnastică medicală, electroterapie si masaje. Pentru iubitorii de drumeții, recomandăm vizitarea atracțiilor turistice din apropiere: Turnul Apor, Dealul Ludmilla, Lacul Sfânta Ana, rezervația naturală Tinovul Mohoș, Piatra Șoimilor, Vârful Pilisca Mare, Vârful Cetății și Club Aventura. 

Natura și comorile sale de la Băile Tușnad

Cei trei factori naturali care favorizează vindecarile miraculoase de la Băile Tușnad sunt apele minerale carbogazoase, mofetele și bioclimatul tonic montan. Aceste caracteristici naturale ale stațiunii Baile Tușnad sunt parte dintre comorile țării noastre de care trebuie să profităm așa ca atunci când ajungi la Conacul Negoiță bucură-te din plin de toate beneficiile zonei. 

Dincolo de o destinație plăcută de vacanță, Conacul Negoiță este si un punct de plecare pentru a face activități frumoase, a bucura privirea cu peisaje reconfortante și a te bucura de proceduri cu efecte terapeutice fantastice. Indiferent de motivul care te aduce în această zonă, o să simți din plin efectul tonic al acestei zone din inima Carpatilor. Natura care vindecă este mai prețioasa decat orice bogăție, pentru că sanatatea nu poate fi cântărită în aur.

Articole recente

SPA

March 21, 2021

PLAY ROOM

March 21, 2021

Alte facilități

March 21, 2021

Categorii