• +40 774 538 004
  • Covasna, Ozunca Bai, nr. 1

Blog

Alte facilități

Atunci când am amenajat Conacul Negoiță, ne-am gândit la viața tihnită a boierilor de altădată, care dețineau domenii vaste cu facilități de recreere, aveau mese pline de bunătăți gătite proaspăt și delicios și se bucurau de multă relaxare, distracții și plimbări în natură. Dimineața, te trezești în aerul tare și revigorant al zonei, după un somn odihnitor și liniștitor. Nu contează cât e ceasul, trăiești în ritmul tău, ieși la plimbare și te bucuri de priveliștea naturii. Te așteaptă un mic dejun delicios, pe care îl poți lua pe terasă dacă vremea îți permite și poți face planul pentru următoarea zi, fără a ține cont de altceva decât de pofta inimii.

Obiective de vizitat în zonă

Dupa masă, boierii plecau călare în drumeții sau la vânătoare, tu te poți urca într-unul dintre cele două Quad Polaris RZR, care se va transforma în partenerul tău preferat de plimbare sau de întrecere pentru oricine este pasionat de off road. În orice direcție pornești, vei vedea obiective turistice interesate și oameni calzi și prietenoși.

În apropiere de Conacul Negoiță se află Băile Tușnad, o stațiune balneo-climaterică cu un bioclimat unic, care induce o stare de relaxare și revigorare. Stațiunea este situată în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase și este cunoscută pentru aerul curat și bogat în ioni negativi, dar și pentru izvoarele sale cu efecte benefice pentru sănătate. Este un loc de relaxare, dar si de vindecare, pentru ca stațiunea dispune de bază de tratament, unde se efectuează diferite proceduri terapeutice. Înconjurată de brazi seculari, stațiunea este una dintre cele mai frumoase din țară. Vă recomandam să mergeți la Turnul Apor la altitudinea de 701 m, un punct panoramic amenajat prima data în anul 1883, ce oferă o priveliște de neuitat asupra zonei.

Un alt loc spre care vă puteți îndrepta este Lacul Sf. Ana, un lac de o frumusețe neasemuită, unică. Acesta este singurul lac vulcanic din aceasta zonă a Europei. Lacul are culoarea smaraldului, pentru că reflectă brazii seculari din jurul său. Lângă Lacul Sfânta Ana este lacul “Tinovul Mohos” rezervație naturală bogată în specii rare de plante. Dacă ești pasionat de istorie vei vrea cu siguranță să vizitezi ruinele cetății Balvanyos pentru o lecție interesantă despre trecut, dar și pentru o priveliște spectaculoasă asupra zonei.

Experiențe pentru vacanța ta

Înapoi la conac, te așteaptă un prânz copios care este o experiență culinara in sine, pentru că la Conacul Negoiță te vei bucura de mâncare tradițională ungurească, așa cum savurau în alte vremuri boierii din Transilvania. Totul este pregătit proaspăt, astfel încât tu să te bucuri de preparate sănătoase și gustoase, gătite cu ingrediente locale. Conceptul de cazare este „All Inclusive” așa că atât mesele cat și băuturile sunt incluse în pachetul de cazare. 

După-amiază te poți distra cu cei dragi în camera dedicată unde te așteaptă un spațiu generos cu canapea mare unde poți viziona un film interesant la TV sau DVD, masă de 6 persoane pentru jocuri colective, masa de fussball sau jocuri antrenante pe consola WII.

Dacă esti mai mult în stare de contemplație sau meditativă poți să ai o conversație plăcută la un pahar de whiskey si un trabuc în Cigar Room. O alta idee este o relaxare la Spa în care corpul tău să se bucure de răsfăț. La Conacul Negoiță ai acces la sauna cu lemne de tip butoi și ciubar cu sare de la Praid. Dacă ești o fire activă, o să descoperi cu plăcere că întreaga zonă este înconjurată de masive muntoase și păduri, așa că poți face trasee de drumeție, cicloturism sau chiar rafting pe râul Olt. 

Seara, recomandarea noastră e să alegi un vin bun din colecția Cramei Conacului Negoiță pe care să îl savurezi pe îndelete în fața șemineului. Credem că nu există plăcere mai mare decât satisfacția poveștilor de la sfârșitul unei zile trăite după bunul plac.

Propuneri de activități “Made to measure”

Fiecare zi poate fi diferită, gazdele tale te pot ghida cu informații și sugestii pentru ca tu sa te bucuri de experiența la conac așa cum îți place mai mult. Conacul Negoiță se închiriază integral și oferă toate facilitățile “All inclusive” turiștilor, având convingerea că o astfel de relaxare este parte dintr-o viață pe care o merităm cu toții.

Articole recente

SPA

March 21, 2021

PLAY ROOM

March 21, 2021

Alte facilități

March 21, 2021

Categorii