• +40 774 538 004
  • Covasna, Ozunca Bai, nr. 1

Blog

CIGAR ROOM

Dacă Al Capone ar fi vizitat Conacul Negoiță, cu siguranță ar fi apreciat acest lounge, ideal pentru relaxare și pentru savurarea unui trabuc fin cu un dram de whiskey, cognac sau poate rom. Este spațiu pentru reflectare și relaxare, excelent pentru networking și bucuria unei conversații plăcute. Atunci când te relaxezi în Cigar Room, în nori gri de fum îți vezi toate amintirile, dorințele și ambițiile. E locul unde poți să trăiești momentul, să-ți privești acțiunile în retrospectivă sau să faci planuri de viitor. Te detașezi de toate lucrurile pentru că atunci cand te afli într-un astfel de spațiu, la distanță de toate grijile, vezi totul cu mai multa claritate și întelegi ce contează cu adevărat. În Cigar Room o să te simți ca un boier contemporan, cu băuturi sofisticate la dispoziție.

Probabil te vei întreba care moment al zilei ar fi cel mai oportun să te îndrepți către sala trabucurilor pentru a te bucura de o experiență holistică: savurarea unui trabuc premium în sine, precum și socializarea cu persoane care împărtășesc aceleași gusturi rafinate alături de o băutură de top. Ei bine, îți răspundem prin a cita un faimos fumător de trabuc. Winston Churchill, în timpul unei întalniri cu regele Ibn Sa’ud al Arabiei Saudite (care nu permitea consumul de țigări și de băuturi alcoolice în prezenta sa), a concluzionat că „este prescris ca tabiet sacru și absolut de a fuma trabuc și consuma alcool înainte, după și, dacă este necesar, în timpul meselor dar și în intervalele dintre acestea”. Așadar, orice moment al zilei este potrivit pentru această activitate exclusivistă, inclusiv seara.

Fie că pasiunea ta pentru trabucuri abia a debutat sau ești un degustător experimentat, la Conacul Negoiță găsești recomandări de băuturi care să se îmbine la unison cu tipul de cigar ales. În funcție de gradele alcoolice, aromele retro, consistența și momentul zilei în care se servesc, este necesar ca trabucul și băutura bifată să se echilibreze, să creeze o sinergie. Pe când de exemplu un rom Aniversario Pampero (cu arome de miere, cuișoare, ghimbir, scorțișoară) scoate la iveală gustul de piele și ciocolată al unui trabuc, trabucurile medii se complimentează nemaipomenit cu un complex coniac Hennessy XO (flori, fructe uscate, frișcă, migdale) sau Hennessy Paradis (portocale, struguri dulci, anason, macadamia, nucșoară). Un scotch Bowmore merge cel mai bine cu trabucurile tari, în timp ce un bourbon Jack Daniel’s Single Barrel este excepțional cu trabucuri mai ușoare.

Iar pentru că detaliile fac diferența, la final vă lăsăm câteva tips&tricks pentru unii sau kind reminder pentru alții. Nu uitați să aprindeți trabucul complet și egal pe toată suprafața, fără să îl expuneți direct la flacără (riscați să îl stricați). Dacă folosiți chibrituri, alegeți din acelea lungi fără sulf, iar dacă au sulf așteptați până se arde sulful înainte de a aprinde trabucul. După circa 12 fumuri, îndepărtați eticheta de pe trabuc (nu mai există riscul ca tutunul să se rupă). În sfârșit, trabucul nu se stinge, ci se lasă să se „odihnească”.

 

Leave a Comment

Articole recente

SPA

March 21, 2021

PLAY ROOM

March 21, 2021

CIGAR ROOM

March 21, 2021

Categorii